ZÍSKALI SME VÝHRADNÉ ZASTÚPENIE PRE SLOVENSKO

Český cesnak sa vracia
ZÍSKALI SME VÝHRADNÉ ZASTÚPENIE PRE SLOVENSKO
zrjjztz555533657666666jpg

Tomu kto miluje cesnak netreba obšírne vysvetľovať zásadný rozdiel v chuti medzi poctivými tuzemskými odrodami a lacnejším importovaným prebytkom. Dnes prevažne z Číny, Španielska a Francúzska. Kedysi cesnaková veľmoc – Československo, dnes zápasí s nedostatkom tejto v kuchyni nenahraditeľnej a mýtmi opradenej plodiny. Podstatnú časť spotreby, ako aj zvyšok sveta, musíme dovážať.

Dopyt po kvalitnom cesnaku je veľký, no stále je u nás málo jeho reálnych pestovateľov. Zvrátiť tento stav môže expanzia kvalitného sadbového Českého cesnaku na náš trh. Svetoznáma šľachtiteľská rodina Kozákovcov, ktorá disponuje 17 vlastnými odrodami, spája sily s Martinove sady.

Získali sme výhradné zastúpenie pre Slovenskú republiku pre všetky odrody cesnaku na ktoré má rodina Kozákovcov licenciu. Máme v pláne s pomocou rodiny Kozákovcov na Slovensku získať stabilných pestovateľov pravého Českého cesnaku rôznych odrôd jak pre priamu konzumáciu, tak pre prísne sledovanú produkciu sadbového cesnaku. Výhľadovo, by mala produkcia sadbového cesnaku vypestovaná na Slovensku pokryť tuzemský dopyt.

Práve zväčšenie objemu sadbového cesnaku tuzemských odrôd, rokmi overených a prispôsobených na naše podmienky, je základom pre budúci rast producentov vysokokvalitného cesnaku.

Jeho chuť dnes len márne hľadáte na pultoch hypermarketov. Či už pestujete cesnak pre vlastnú spotrebu, zvažujete využiť investičnú príležitosť a urobiť zároveň niečo prospešné pre návrat tradičnej chuti cesnaku na Slovensko - určite zvážte výsadbu širokej palety odrôd vyšľachtených rodinou Kozákovcov na www.Ceskycesnak.sk .


20230707_125342jpg