VYSADILI SME ČESKÝ CESNAK

PRIATELIA, ZASADILI SME PRE VÁS AJ TENTO ROK KVALITNÝ ČESKÝ CESNAK OD DLHOROČNÉHO ŠĽACHTITEĽA ING. VÁCLAVA KOZÁKA. OPÄŤ SME VSADILI NA OSVEDČENÉ ODRODY VEKAN, HAVEL A SKÚŠAME AJ SLAVÍN II.

Cesnak sme vysadili do vopred pripravenej pôdy zúrodnenou našou tohtoročnou medonosnou lúkou. Pôda bola zooraná a po preschnutí upravená pôdnou frézou pánom Rafajom z Dulova. Odporúčame jeho služby 0905932203 a zdieľame kontakt.

Cesnak sme 24 hodín pred výsadbou morili v 5% roztoku Sulky dve hodiny. Zlikvidujeme tak všetky vývojové štádia vlnovníka cesnakového, ktorý škodí na pozberanom cesnaku. Sulka je na báze síry a teda je ekologickým prípravkom.

Po veľkom záujme o náš cesnak, sme tento rok ztrojnásobili množstvo. Keďže sadíme tradične ručne, chceme sa poďakovať skvelej partii, ktorá dnes s nami cesnak vysádzala.

Ako sa nám už z predchádzajúcej sezóny osvedčilo, vysadený cesnak sme mulčovali slamou. Slama chráni cesnak, zadržiava vlahu a bráni rastu buriny. Údržba je jednoduchšia a predídete použitiu zbytočných pesticídov.

 Ak sa nám cesnak podarí úspešne dopestovať, bude v predaji po jeho vysušení v nasledovnom roku - Júl 2023.
Ďakujeme za podporu!

20221112_144126jpg