POČÍTAME ŠKODY SPÔSOBENÉ MRAZOM

Tento rok budeme potrebovať vaše...

TENTO ROK BUDEME MAŤ MENEJ OVOCIA. NÁKLADY ALE ROVNAKÉ. PRETO VERÍME, ŽE NÁS KÚPOU PODPORÍTE PRIAMO U NÁS NA SADE.
20240511_111710jpg

Priatelia, keď sme sa púšťali do pestovania ovocia a zeleniny, povedali sme si, že budeme úprimní. Preto nezdieľame iba úspechy, ale aj neúspechy. To k pestovaniu poctivých plodín patrí...

Pýtali ste sa nás na možnosti rezervácie na ovocie. Na jednej strane nás to veľmi teší, že máte záujem. No poctivý pestovateľ nemôže zbierať objednávky skôr, než vidí aká úroda ho čaká. Verím, že tomu rozumiete a naopak si to vážite. LEBO MY SI VÁS VÁŽIME.

Aprílové mrazy nie sú ničím výnimočným. Výnimočným v tomto roku bolo mesiac skoršie kvitnutie plodín. To spôsobilo omŕzanie práve v dobe kvitnutia napriek našej snahe a protimrazovým opatreniam. Až teraz ale vieme predbežné straty.

Prišli sme o približne:
30% úrody čučoriedok.
50% úrody sliviek.
70% úrody ríbezlí.
Slivky a ríbezle použijeme výhradne na výrobu našich tradičných džemov a lekváru. Na tie sa môžete tešiť. Alkohol tento rok páliť nebudeme.
20240511_110650jpg

Matematika nepustí, ekonomika je dôležitá pre každého poctivého pestovateľa. Ceny sme 4 roky nemenili. Preto budeme musieť siahnuť na miernu úpravu ceny našich čučoriedok. Práve tie tvoria najväčšiu časť nášho ročného prímu. No a náklady sú takmer rovnaké, aj ak máme nižšiu úrodu.
20240511_130001jpg

Nevzdávame sa, pokúšame sa výpadky nahradiť novým druhom zeleniny, ktorý predstavíme o pár dní. Nevieme však, aký budeme mať úspech. Rovnako veríme, že si prídete po náš Český cesnak. Ten je toho roku asi jediná úspešná plodina.

Tak nám prosím, držte .
-Martin-