Investujeme do kvality ovocia aj po jeho zozbieraní




Faktom je, že aj po zbere, ovocie naďalej žije. Dýcha a stráca vlhkosť. Kvalita ovocia teda priamo závisí aj od prostredia kde sa skladuje a v akých podmienkach. Ako rýchlo a intenzívne sa v ňom procesy uskutočňujú.
Hlavnou problematikou pri skladovaní /hoci aj pár hodinovom/ je strata vlhkosti, vitamínov, organických kyselín a cukrov. Preto je potrebné vytvoriť také podmienky, za ktorých budú tieto straty minimálne. Respektíve také, ktoré ich čo najviac spomaľujú.
Základom zachovania čerstvosti je
chladenie
ovocia bezprostredne po zbere a uchovávanie vhodnej vlhkosti.


Vďaka profesionálnemu chladiacemu boxu zabezpečíme stabilnú kvalitu ovocia a budeme spĺňať všetky predpisy podľa platných vyhlášok ŠVPS SR.

-Martin-

