Indický bežec - Prvá pomoc proti slimákom!

Dnes sme na sade rozšírili bojové jednotky, konkrétne pechotu o Indického bežca v snahe zefektívnenia boja proti škodcom. Nová 6 členná jednotka sa špecializuje na slimáky, červíky, larvy... hmyz. Okamžite začala s obhliadkou a pustila sa do likvidácie nepriateľa! IDE TO AJ BEZ CHÉMIE PRIATELIA OVOCOŽRÚTI.

"Indický bežec je úžasné a užitočné zviera. Chová sa nielen pre diétne mäso, ale i pre pomoc na záhrade a potešenie.

Jedna kačica nazbiera za deň v priemere 800g ulitníkov. Nie sú tak potrebné žiadne chemické postreky a navyše, kačice neničia kvetiny, kry ani stromy. Výhody tohto ojedinelého druhu začínajú využívať i naši záhradkári, najmä v boji proti invázii slizovca iberského..." A práve tento druh slimáka sa pokúsil o inváziu na našom sade.

"Slizovec iberský patrí k nahým mäkkýšom, teda ulitníkom, ktoré počas evolúcie stratili ulitu. Vlastne ju nestratili úplne, iba sa im zredukovala na pár vápenitých zrniečok, ktoré by ste našli pri vypitvaní pod kožou. Farebne je slizovec iberský veľmi premenlivý – jeho farba varíruje od rôznych odtieňov hnedej cez špinavoryšavú až po olivovozelenú. Mláďatá sa na rodičov veľmi nepodobajú, majú na bokoch pozdĺžne pásy, celkovo sú väčšinou pestrejšie sfarbené. Slizovec iberský sa k nám na Slovensko doplazil začiatkom 90. rokov 20. storočia pravdepodobne v súvislosti so zvýšeným pohybom tovaru v rámci Európy na rastlinách a plodinách importovaných z jeho pôvodného areálu, ktorým je sever Španielska, západné Francúzsko a južné Anglicko."