Pôda je VYDRANCOVANÁ !

  Pôda je VYDRANCOVANÁ!!!  Áno priatelia... žiaľ, poľnohospodárstvo 21.st je jasne zamerané jedným smerom - ZISK a pokiaľ možno MAXIMÁLNY️ s MINIMÁLNYMI NÁKLADMI.
  Preto "poľnohospodári družstevníci" používajú hnojivo prevažne v postrekoch priamo na list a tieto živiny zoberú z poľa spolu s úrodou. Nepotrebujú zušľachťovať za centy prenajímanú pôdu, hnoja iba svoje produkty. Do pôdy nevracajú nič... Časy keď sa hnojilo hnojom a používalo zelené hnojenie sú dávno preč.
  Dali sme si urobiť laboratórny rozbor pôdy pozemku, ktorý sme tento rok prevzali a pôda vykazuje vysoký NEDOSTATOK základných prvkov . Nechceme ísť cestou rýchlej chémie, aj za cenu strateného roka.
  Preto sme sa rozhodli pre zelené hnojenie a dnes sme vďaka pomoci nášho suseda zorali a zasiali horčicu s repkou, ktoré o dva mesiace zaorieme do pôdy . Je to náklad, ktorý musíme investovať spolu s potrebným časom pre navrátenie rovnováhy pôde, ktorú nesmime brať ako samozrejmosť.
  Pre nás, nie je pôda iba zdroj zisku, je to záväzok - bude tu, aj keď nás už nebude a bude jej treba ešte viac ako dnes...

Ďakujeme za podporu!

20210825_155105jpg

20210825_164932 1jpg